Het behalen van je tussentijdse toets

Een tussentijdse toets is een examen dat je kunt afleggen tijdens je rijschool, voordat je het praktijkexamen bij het CBR gaat afleggen. Het doel van de tussentijdse toets is om te kijken hoe ver je bent met je rijopleiding en om te wennen aan de situatie van het praktijkexamen. Hieronder kun je lezen wat je kunt verwachten bij een tussentijdse toets:

Kennismaking
Bij aankomst op het CBR maak je eerst kennis met de examinator. De examinator zal je uitleggen wat er van je wordt verwacht tijdens de tussentijdse toets en je vragen stellen over je rijopleiding en eventuele ervaring die je hebt opgedaan tijdens het autorijden.

Controle van documenten en auto
De examinator controleert of je in het bezit bent van een geldig identiteitsbewijs en of de auto waarmee je rijdt in orde is. Dit omvat onder andere de verzekering van de auto, de remmen, de verlichting en de banden.

Rijden op de weg
Tijdens de tussentijdse toets zal je een rit maken die lijkt op het praktijkexamen. Je moet laten zien dat je de auto onder controle hebt en veilig en verantwoord kunt rijden. De examinator zal je tijdens de rit verschillende opdrachten geven, zoals invoegen op de snelweg, het rijden op een rotonde of het maken van een bocht. Hierbij wordt gelet op de verkeersregels en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

Bijzondere manoeuvres
Na het rijden op de weg, zal de examinator je vragen om verschillende bijzondere manoeuvres uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld fileparkeren, achteruit inparkeren of keren op de weg zijn. Het doel van deze manoeuvres is om te zien of je deze veilig en voldoende beheerst.

Feedback en advies
Na afloop van de tussentijdse toets krijg je van de examinator feedback over je prestaties en advies over waar je nog aan moet werken. Dit kan je helpen om je voor te bereiden op het praktijkexamen. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met bepaalde manoeuvres, kan je extra oefenen om deze onder de knie te krijgen.

hallorijbewijs rijschool barendrecht


Posted

in

by

Tags: